OVER ONS

Atul

Atul Kumar komt uit Rishikesh, India. Als kleine jongen beoefende hij yoga met zijn vader. De verdieping in yoga begon na zijn studie wiskunde, toen hij na een kort leraarschap besloot in de ashram te gaan leven van Swami Veda Bharati, leerling van Swami Rama van de Himalayas. Daar leefde, oefende en werkte hij gedurende 17 jaar. In 2010 is hij getrouwd met Klara. In de wintermaanden en in de maand juli verblijft Atul in de ashram in India, waar hij leraar is voor de docentenopleiding van de yoga Himalaya traditie en les geeft aan Indiase en internationale studenten. Zijn grootste interesse gaat uit naar pranayama en meditatie. Atul geeft Engelstalig les.

Joy is within us

"Yoga teaches me how to live a balanced life. Doing everything meditatively, with breath awareness. I have learned to use my emotions creatively and to bring harmony between body and mind. With my students I want to share the joyfulness of the yoga practices. Joy is within us and not dependent on any external situation, we only have to realize it. My hatha yoga classes are meditative and intense. As I learned through my teachers and masters, by doing postures we train the mind through the body."

Klara

Klara Gerrits is in 2008 afgestudeerd als yogadocent bij de erkende 4-jarige yoga-opleiding van Rob Obermeijer in yogacentrum Utrecht. Daarnaast is Klara sinds 2011 gediplomeerd mindfulness trainer (MBSR/MBCT), sinds 2017 "VMBN lid categorie 1" (de hoogste certificering) waardoor verzekeraars haar trainingen kunnen vergoeden. De wens tot verdieping leidde haar naar India, naar de yoga-traditie van Swami Rama van de Himalayas. Als student en als docent hatha yoga heeft zij daar twee jaar deelgenomen aan een yogastudie-programma. Daar leerde zij het lesgeven van subtiele lichaamsbewegingen en het doen van yoga op meditatieve wijze. Klara is geïnspireerd door het Boeddhisme en volgde van 2004-2014 jaarlijks retraites bij de Vietnamese boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh, één van de meest invloedrijke zenmeesters in het westen.

Peace of mind

"Yoga is een zoektocht naar binnen. Toen ik begon met yoga in 1995 zocht ik mijn geluk buiten mezelf, in bezigheden. Door yogastudie en -beoefening is er een balans gekomen tussen inspanning en ontspanning, en heb ik geleerd hoe ik 'peace of mind' kan herwinnen. Mijn voortdurende oefening daarbij is: leven in het hier en nu met de aandacht bij lichaam en de adem. Spiritualiteit is voor mij simpelweg: het actief ontwikkelen van de eigenschappen die mijzelf en anderen gelukkig maken."


 

Mindfulness Himalaya Yoga Tradition Hilversum Utrecht Weesp present moment here now awareness

Himalaya Yoga-tradition &
Mindfulness

Contact: info@himalayayoga-mindfulness.nl

Scroll naar boven